05/02/2014

Мъгълска атака на Диагон-али!

Десетки са в неизвестност или загинали!
Какво прави Министерството?

Денят е 25 август. Ден като всеки друг. И не съвсем.
Ден, който ще остане в историята на света завинаги.

В 11 и 30 сутринта на 25 август 2013 светът на Магията беше разтърсен из основи. Мъгълска организация успява да проникне на Диагон-али, водена от бивши поддръжници на Лоугън Стрейндж, убит не отдавна от бившия Министър на Магията, Дона Медеор, срещу която все още се води дело за Държавна измяна.

Благодарение на бързите реакции на Крийп Куотър и подчинените ѝ, атаката успява да бъде потушена в рамките на четиредесет минути, но с много жертви и безследно изчезнали магьосници.
Смята се, че терористичният акт е замислен от Самюел Фиър, дясна ръка на Лоугън Стрейндж, но има твърде много въпроси, на които Министерството отказва да отговори.
В официалното си изявление непосредствено след атаката, на пресконференция, Крийп Куотър сподели, че в момента положението е под контрол, а всички служители на Министерството са на крак, в опит да издирят всеки един бивш поддръжник на Лоугън Стрейндж, както и на мъгълската организация. Освен това, помоли всички да бъдат много внимателни и да ограничават максимално срещите си с мъгъли и призова магьосниците от цял свят да не опитват да вземат нещата в свои ръце, а да оставят съответните органи на реда да си вършат работата.


Предстои среща с Мъгълския Министър за скрепяване на отношенията и съвместна борба срещу организацията. 

за "Пророчески Вести" - Джорджи Р. Бинг 

No comments: