04/11/2014

Нападението над Азкабан

За първи път от много време Министерството на Магията решава да спази думите си и излиза крачка напред, споделяйки пред Пророчески Вести събитията от вчера. 
Главният секретар, Ан Харъл ни повика лично в кабинета на Министъра с думите - Няма скрито покрито. 

Вчера затвор Азкабан е станал обект на нападение, не от друг, а от Маркъс Блеър. С помощта на няколко тъмни магьосници, откраднатия дракон на Ангъст Лорин и обикновен магьосник под заклинанието Империо, Маркъс нахлува в затвора. Благодарение на бързите реакции на Министерството атаката е отблъсната. Според Крийп Куотър-Финли, целите на Маркъс са били няколко - освобождаването на определени тъмни магьосници - успява да измъкне само Кая, контрабандистката на дракони, и отвличането на бившия Министър - Дона Медеор. 
Азкабан е пострадал доста, има разрушени етажи, които са в процес на реставриране, но затворниците са все още в килиите си и в безопасност, ако можем да употребим тази дума. Ан Харъл ни каза, че Дона Медеор е преместена на нова локация, която ще запазят в тайна. 
Изключвайки освобождаването на Кая, Министерството е успяло да озапти положението и дори е заловило драконът, който Маркъс е използвал. В момента съществото пътува към Норвегия - родината му - където ще прекара живота си в резерват. 

Събитието обаче повдига тежкия въпрос - това ли ни очаква от тук насетне? Нападения и атаки? 
Въпреки че няма пострадали, проблемът е голям, а Министерството е осъзнало, че разполагането на екипи е голям плюс, но и огромен минус. Всички места са защитени, но разкъсаността на екипите може да доведе до голям проблем, ако Маркъс или Лоугън решат да ударят с по-голяма сила.
Ан Харъл ни увери, че се вземат мерки и за това.
Според думите ѝ, Министерството ще помоли за помощ Интернационалната Конфедерация на Магьосниците и ще се опита да наеме аврори и специално обучени магьосници от други държави. 

За жалост обаче, разследването и издирването на Тъмните върви бавно и трудно... 

No comments: