03/05/2015

Прогнозата за Времето

ОКТОМВРИ
(период в реално време - 04.05 - 10.05)

Здравейте, скъпи читатели! 
Въпреки доброто ми настроение, прогнозата за месец Октомври е къде-къде по-песимистична… 
Началото на месеца може да ви се наложи да се придвижвате с перманентно заклинание за предпазване от дъжд – първата седмица на Октомври ще бъде особено влажна. Може да вдигнем палец нагоре поне, че валежите няма да са проливни. Постоянни, да, но по-скоро като прохладен, вдъхновяващ дъжд, който ще ви следва неотменно (освен ако не сте добри заклинатели, нали). За любителите на есенното време, тези дъждовни дни ще са перфектни – децата ще се радват да цопат в локвите, а вие ще се радвате, че имате причина да хабите от летежната пудра, вместо да се придвижвате пеша. Междувременно онези жестоки ветрове, с които ни изпрати Септември, ще са утихнали. Временно. 
Но кой се интересува от неприятните подробности, когато общата картина е оптимистична! Листата ще натрупат до средата на месеца земята. Да, мократа, пълна с локви земя, но пак ще си е шарено. Към средата на Октомври зад облаците ще се подаде есенното слънце. 
Ако планувате някакви излети или пикници, от Пророчески вести ви препоръчваме това да го направите към двайсето число. Земята ще е поизсъхнала, а примиращото слънчице все още ще се държи през облачната пелена. В края на месеца вече ще е късно – небето ще бъде обгърнато от непробиваема сивота. Оглеждайте се за изненадващи ветрове в последните дни. 
Не очакваме ветровити бури, но във Великобритания никога не можем да бъдем сигурни, хехе!

Син(ь)оптичка Ветровиткова

No comments: