13/05/2015

Проблемите се решават най-добре в леглото

Или Любовните Многоъгълници в МнМ

Който й маг да питате в Великобритания, едно винаги е ясно - Министерството на Магията е пълна нескопосница от злобни и студенокръвни хора, обгърнати само от работата си… и нищо чудно, когато погледнем архива, ще намерим една поредица от неомъжени или овдовели мъже и жени. Хора, които все са слагали Министерството и народа на първо място и после себе си.
Илиии не точно… Ето, че слуховете бяха оправдани по най-невероятния начин тази сутрин, когато ранобуден служител вдига на крака целия Орден на реда и то с причина, която пробуди мигновено и нас в “Пророчески вести”. А това, което ни посрещна в Министерствово, само ни зарадва. Огромното любовно дърво, което красеше входа на МнМ с различни служители на институцията, започвайки от нашата мила Министърка до Непродумващите. Въпросите ни заваляха веднага, но за жалост нямаше данни кой е сътворил това произведение на изкуството, нито защо. Затова пък не ни беше срам да разпитаме как върви любовният живот на служителите. Дали да очакваме скорошни бракове или това е начина да се отпускат след дълъг работен ден ?
Не успяхме да откраднем няколко минути от любимката ни Крийп Куотър-Финли, за да разберем дали ще се раздели с Сердик Финли, за да стане госпожа Куотър-Грейвс. Затова пък любовните линии отговориха на въпроса ни отпреди няколко седмици, когато Роуан Баркър бе обявена за издирване от Министерството. Може би г-ца Баркър не е разбрала напълно ситуацията в Министерството. Все пак мъжът й е Ръководител на Отряда по Бързо реагиране - Джейсън Грейвс сигурно е бърз във всяко едно отношение, било то в работно или неработно време. Нито господин Грейвс, нито Чарли Баркър присъстваха в Министерството, за да бъдат подпитани за скорошните събития около Аляска Клаус Коутър Финли и сестрата на Чарли, Роуан. От Пророчески вести предполагаме, че момчетата се разбират добре след като делят роднинска връзка.
Ларакс Силвърмун изрази възмущението си по-силно от повечето служители и сам започна акция по изтриване на любовното дърво от стената. Нямаше как да не забележим, че името му също фигурираше в списъка и то опасно близо до скоро назначената директорка на затвора “Азкабан”, която наскоро зае поста Главен съветник на Министъра. Длъжност, към която самият непродумващ е имал амбиции, които е показвал не веднъж.
Зарадвахме се да видим, че Министерството приема така топло новите си служители и че амбициите не провалят вътрешните им взаимоотношения. Самата Елдридж отрече да е имала връзка с който и да е служител от МнМ.
Но връзките не се простират само до Министерството. На стената фигурираха и имена на преподаватели от Хогуортс. Училището е в близки взаймотношения с МнМ в лицата на Оливия Уинчестър и Том Оул и двамата преподаватели в магическото училище. Това доведе до въпроси дали в Хогуортс, вършеенето е също толкова активно, колкото в Министерството.
За съжаление победата в ухажванията не отива при никой от любимите ни служители, а при трето звено. Освен невероятен автор с интересни виждания за гущероподобните, Ясна Захариева има и завидни познания и за човешката психика. Българката не е останала без обожатели били те от Българското или Английското Министерство. И двете места са достатъчно бляскави за бъдещи съпрузи. Екипът на “Пророчески вести” пожелава успех на българката в бъдещия й лов за съпруг.


Сякаш в така смутената ситуация единствения забавляващ се бе Гидеон Блейк, авторът на хита “Господ”. Той сам дойде до екипа ни, ухилен до уши и помоли за снимка на стената. Надписът го е вдъхновил с идея за роман, който да увековечи Министерството.

автор: unknown

No comments: