13/03/2013

Поредната игра на Криеница?

Тра-ла-ла!
Нямахме Министър.
Тра-ла-ла!
Новичък избрахме.
Тра-ла-ла!
... После го затрихме.


КЪДЕ се ГУБИ КРИЙП КУОТЪР?!
 Тук министърка, там министърка... 

Ние тук, от другата страна на... всъщност, от ГОРНАТА страна на нещата, поутихнахме и се поукротихме. Едната причина беше, че трябваше да се ходи на работа. Другата - че опасността бе елиминирана... буквално. И третата - получихме, каквото искахме (поне повечето от нас) - нов Министър на Магията, при това съвсем различен, за да скъса с предишния ред.

Сега остава и да Я... намерим.

От дни насам лидерът на държавата се крие от нас. И под "нас" тук нямам предвид журналистите - от тях всички се крият, вече е закодирано в ДНК на хората; не... Крийп Куотър не бяга от медийно покритие, тя отсъства за КАКВОТО И ДА БИЛО покритие. През последната седмица екипът на "Пророчески Вести" търси Крийп точно четири пъти за интервю. Три пъти съвсем откровено тя не бе на работа; един път беше там и се съгласи да ни приеме, но след първия въпрос изчезна скоростно нанякъде, подтикната от току-що получена сова. 

Научихме освен това от анонимен източник от самото Министерство, че госпожица Куотър не липсва само заради интервюто - просто излиза и часове наред я няма; често закъснява или си тръгва изненадващо и не споделя с никого за какво точно става въпрос. Бяхме уверени, разбира се, че работата за деня никога не остава незавършена и не виждаме причина да се съмняваме в това... за момента. Само че... 

Предишната Министърка се барикадира в кабинета си и не излизаше от там; тази пък явно не търпи да стои вътре прекалено дълго. Първото логично предположение би било, че нещо не е в ред с въпросния кабинет. Но ако Министерството не би могло да опази най-висшия си и значим служител от проклятия, то тревогата далеч не би била специфично за Крийп. От друга страна, за някой, който е внимавал в събитията през последните месеци, не би било трудно да свърже две и две и да се досети, че покрай последната война останаха прекалено много неразчистени сметки и разбридани краища. Дори нашите разследващи журналисти не можаха да свържат нищо; може би трябва да чакаме част от отговорите от делото срещу Дона Медеор. Във всеки случай, ако наистина Крийп разчиства бакиите, които бяха оставени от предишните водачи, това определено би било уважителна причина за отсъствието й... но и странно... необмислено. Не е работа на Министъра на Магията да се разправя с това, а на цялото Министерство. Може би Крийп не се доверява на служителите си? Или става въпрос за нещо далеч по-сериозно?

Определено ще ви държим в течение. Ние самите имаме намерение да останем в реката и да продължаваме да търсим златото...


Статия на
Аманда Стийл

No comments: